Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Masterclass The Future of Work

Masterclass The Future of Work

Door: drs. Bart Götte MBA, FutureFlock

Aanvragen brochure

Aanmelden

Amsterdam, 20 november 2017 - De tweede masterclassreeks The Future of Work is alweer halverwege. Toekomstverkenningen en maatschappelijke vraagstukken rondom flexibilisering en leren stonden centraal.

Met prikkelende stellingen daagden onder anderen Paul de Beer (hoogleraar arbeidsverhoudingen) en Joseph Kessels (em. hoogleraar educational leadership) de deelnemers uit kritisch te kijken naar de huidige praktijk van werk en HR in het bijzonder.

Dat er veel te leren en reflecteren valt bleek met name ook uit de directe dialoog met starters op de arbeidsmarkt: generatie-Y. De masterclasses resulteren keer op keer in boeiende discussies. Het HR-vakgebied is volop in verandering. Nieuwe perspectieven en innovaties worden geschetst. Maar ook is er ruime aandacht voor het soms moeizame pad om bestaande systemen te doorbreken.

In de aankomende masterclasses staat de transitie zelf centraal. Hoe kan je verandering bewerkstelligen door fundamenteel anders te kijken naar organisaties en de wijze van organiseren? Welke nieuwe HR-technologieën doen hun intrede en wat is de impact daarvan?

In de laatste bijeenkomst komen alle onderdelen nog eenmaal terug in "The Battle". De HR-professionals gaan in vier teams de strijd aan met elkaar door te werken in verschillende toekomstscenario's voor de arbeidsmarkt. Het vormt het slotstuk van deze masterclassreeks waarin alle onderdelen worden geïntegreerd in een toekomstbestendige HR-strategie.