Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Masterclass Privacy: the next step

Masterclass Privacy: the next step

Hoe respecteren we als organisatie de privacy van consumenten en medewerkers op een wijze die positief bijdraagt aan de bedrijfsvoering en de innovatie?

Download Factsheet

Aanmelden

Het respectvol met elkaars privacy omgaan staat aan de basis van de ontwikkeling van duurzame samenwerkingsverbanden die ook voor organisaties profijtelijk zijn. Het hoeft niet in de weg te staan hoe we in het digitale tijdperk optimaal profijt halen uit de data. Uiteindelijk gaat het toch om de inzet van data in netwerken om betrokkenen meerwaarde te kunnen bieden.

We behandelen o.a. de volgende vragen en onderwerpen

  • Wat is privacy?

  • Wat zijn de achtergronden en veranderingen in wet en regelgeving op het gebied van privacy (GDPR AVG, E-privacy verordening) en welke impact hebben deze op mensen, overheid en organisaties?

  • Welke (nieuwe) technische ontwikkelingen zijn er om het inzicht van organisaties in consumentengedrag, interesses, voorkeuren, attitudes en beleving op individueel niveau te achterhalen? En hoe zijn die toe te passen binnen bestaande en nieuwe ´business´ modellen?

  • Hoe zou je met persoonsgegevens en privacy van individuen vanuit ethisch perspectief willen omgaan?

  • Naar een andere oplossing om voor mensen om hun privacy (beter) te beschermen; consument aan het stuur!?

  • Tevens wordt er gewerkt aan praktijkcasussen en vraagstukken die spelen bij deelnemers en hun organisaties.

Voor wie

Dit programma is bedoeld voor privacy officers, functionarissen gegevensbescherming, cyber security specialisten, marketeers, advocaten en juristen en beleidsmedewerkers, managers en adviseurs die te maken hebben met de juridische, economische, ethische, technische en organisatorische vraagstukken en verandertrajecten met betrekking trekking tot privacy en de verwerking, opslag en gebruik van persoonsgegevens. Het geeft je vanuit verschillende invalshoeken een verfrissende kijk op privacy. Met nieuwe inzichten uit de wetenschap en praktijk kun je betere oplossingen vinden voor concrete privacy issues en gericht werken aan het ontwerp en de realisatie van het privacybeleid voor jouw organisatie.

Docenten

De Masterclass wordt begeleid door prof. dr. Ed Peelen en drs. Frank Slisser. Het programma wordt ingevuld door verschillende UvA docenten en gastsprekers.

Masterclass Privacy: the next step
Type Contractonderwijs
Vorm Kortlopend
Studielast EC,
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen Vooropleiding nodig
Start Oktober