Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Brochure

De Kring Andragologie

De Kring Andragologie is in 2006 opgericht door en voor alumni van de opleiding Andragologie van de Universiteit van Amsterdam.

Doel van de Kring is  onder andere het bevorderen van onderwijs en onderzoek vanuit  de Andragologie en het terrein van de Veranderkunde. Zij doet dat door het verzorgen van een gevarieerd en veelzijdig onderwijsaanbod met o.a. collegereeksen voor alumni en beroepsmatig geïnteresseerden, met het ondersteunen van onderzoek, en het organiseren van debatten, lezingen en excursies.

Door middel van openbare bijeenkomsten wordt een breder publiek bediend met lezingen, boekpresentaties en debatten.

De Kring geeft andragologen zodoende de mogelijkheid om deel te blijven uitmaken van de academische gemeenschap van de UvA, elkaar te treffen in sociaal verband, en inzichten en informatie uit te wisselen over de eigen beroepspraktijk.

Leden van de kring kunnen aan activiteiten van de Kring deelnemen zoals die vanuit de Kring worden georganiseerd, en daarnaast ook aan die van andere alumnikringen van studierichtingen binnen de UvA. De Kring Andragologie werkt regelmatig samen met de Kringen van Economen, Sociologen, Sociaal Geografen en Pedagogen. Daarnaast onderhoudt zij contact met alumni Andragologie van andere universiteiten, en met beroepsorganisaties die actief zijn in het sociale en organisatiekundige domein.

Website Kring Andragologie