Masterclass Toekomst van Organisaties en Organiseren

Voorzien wat er komen gaat. Nieuwe uitdagingen identificeren. Toekomstvalide strategieën vormen. Realisatiekracht creëren met een wendbare fluïde organisatie. Dit zijn de vier kenmerken van succesvolle organisaties van morgen. Organisaties die in staat zijn op effectieve wijze koers te zetten in markten die gekenmerkt worden door complexiteit, turbulentie en impactvolle onzekerheden.

In de Masterclass de Toekomst van Organisaties en Organiseren helpen we deelnemers hun kennis en competenties op het gebied van strategievorming, planning en organisatiekracht verder te professionaliseren. Toekomstgerichtheid en het vergroten van de anticipatiekracht van organisaties in markten waar transformatie zowel kansen als uitdagingen creëert, is waar onze passie ligt. Wij bieden de deelnemers aan dit programma een platform om aannames en overtuigingen omtrent hun strategie in relatie tot aankomende ontwikkelingen in kaart te brengen en te toetsen. We reiken theoretische kennis en methodieken aan die passen bij hun strategische horizon en doelstellingen. En we werken met actuele klantcases waarin we je samen met andere deelnemers uitdagen om strategische perspectieven te ontwikkelen die een langetermijnperspectief omarmen.

Tijdens deze masterclass gaan we bijvoorbeeld in op de volgende onderwerpen:

• Grip op structurele ontwikkelingen, trends en hypes.

• Identificeren van de disruptieve invloed van trends uit de macro-omgeving op de kanteling van onze bedrijfstakken.

• Visievorming op klantgedreven ondernemen en innoveren in de komende jaren.

• In cocreatie met klanten en partners komen tot nieuwe proposities.

• Kennis om vanuit verschillende invalshoeken aan te kijken tegen businessmodel innovatie.

• Hoe kan big/smart data nieuwe business modellen voeden?

• Diverse voorbeelden worden vanuit de praktijk op een rij gezet en toegelicht. Zowel bestaande organisaties als start-ups.

• Met vervolgens een doorvertaling naar de eigen werksituatie.

Voor wie

Dit programma is bedoeld voor managers die verantwoordelijk zijn voor visievorming, beleidsontwikkeling en implementatie van een toekomstgerichte aanpak binnen hun organisatie.

Docenten

De Masterclass Toekomst van Organisaties en Organiseren is onder leiding van prof. dr. Ed Peelen, UvA en drs. Bart Götte MBA, Futureflock. Verschillende UvA docenten verzorgen een bijdrage in het programma en verder zullen diverse gastsprekers een bijdrage verzorgen.

Certificaat
Contractonderwijs